Bizonyítványosztás - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iskola > Szombathely > Események > 2017/2018

Bizonyítványosztás

2018.06.20.

Kiosztásra kerültek az első kétnyelvű bizonyítványok a pécsi Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont Szombathelyi Tagintézményében. Az első osztályban ebben az évebn 12 kisiskolás szerzett bizonyítványt, jővőre 14-en iratkoztak be...

Iskolánk igazgatója, Győrvári Gábor a következő szavakkal búcsuzott a kis diákoktól:

"Tisztelt meghívott vendégek, kedves Szülők, kedves Kollégák, kedves Gyerekek!
Nem ez az első tanévzáróm, volt már belőlük vagy 24, de a szombathelyi Horvát Iskolában mindenképpen az első. Múlt év szeptemberében azt mondtam, hogy történelmi pillanat jött el, amikor az óvoda után iskolai programot is indítottunk.
Akkor a szülőkről is szóltam, akikre az egész szombathelyi történetet alapoztuk, hisz iskola még soha nem maradt fenn beiratkozott tanulók nélkül. Általános iskola esetében ezt csak a szüleik tudják biztosítani, akik rendelkeznek az intézménybe vetett bizalommal és erős hittel, hogy gyermekeik jó helyen lesznek, amely biztosítja számukra képességeik mindenoldalú fejlesztését, amely lehetőséget ad a nyelv megőrzésére, az identitás átadására. Kedves Szülők, Önök és gyermekeik újból egy nem mindennapi esemény részesei. Az ötlet és a szándék után meghozott döntéssel megalakított intézmény Önök nélkül nem valósulhatott volna meg. A már néhány évvel korábban elindított projekt csak ma tudja felmutatni bizonyítékait, amikor a maroknyi első osztályos átveszi hivatalos, kétnyelvű bizonyítványát a Miroslav Krleža Horvát Iskolában. Ez a kis feladatellátási hely, amely – remélem – nagy és önálló intézménnyé fogja kinőni magát, ahogy a székhelyintézmény, tanulói és szüleik számára a XXI. század iskolájának szolgáltatásait nyújtja. A horvát nyelv, idegen nyelvek, a népismeret, tánc, hangszeres zene és informatika tananyagával gazdagítva, biztosítják intézményünk versenyképességét a többi intézménnyel szemben. A nemrég bekövetkezett új események, az új épület átvétele pedig alapos reményt ad arra, hogy az elképzelt gimnáziumi programot is el tudjuk majd indítani, mire elsőseink oda jutnak, mindenképpen és biztosítani fogja az alapokat a magyarországi horvátok értelmiségi körének bővítéséhez Magyarország nyugati régiójában is.
A tanév során a tanulók mindent megtettek, hogy irigylésre méltó eredményeket érjenek el. Fontos szerepük volt a versenyeken, a kulturális rendezvényeken, amelyekből kijutott bőven a tanév során.
De természetesen az eredmények nem úgy születnek, az elérésükhöz sokat kell tenni. Ezt a munkát a tanulókon kívül a tanítók is elvégezték, akiknek most ez úton is köszönetet mondok, ahogy az intézmény összes munkatársának is. Kedves Kolléganők, úttörő munkát végeztetek, új iskolát indítottatok, ami egy pedagógus életében ritkán adatik meg. Köszönöm és együttműködésünk további részében is sok sikert kívánok.
Hálásak vagyunk a szülőknek is, akik nagy adag empátiával viseltettek gondjaink iránt, amikor meglátták, mit jelentenek az első lépések az újonnan alakult intézményben.
Megköszönjük az igyekezetüket, támogatásukat, akármilyen formában is nyújtották azt gyermekeink és intézményünk számára.
Hálásak vagyunk Paukocicsné Horváth Edit kolléganőnek is az előkészítő munkák és a tanév során nyújtott segítségéért.
A tanulóknak gratulálok az elért eredményekhez, kérlek benneteket a nyár folyamán pihenjétek ki magatokat, töltsetek minél több időt szüleitekkel, érezzétek jól magatokat és mindenképpen épségben térjetek vissza hozzánk az iskolába, készen arra, hogy szeptember 3-án megkezdjétek a Horvát Iskola második osztályát."
Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz