Digitális oktatás - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Információk
Kedves Szülők!

2020. március 16-án életbe lépett a tantermen kívüli digitális munkarend.
 
Ennek megfelelően, ahogy Önöket is értesítettük, kollegáink intenzíven készültek a kihívásra. (Elindítottunk olyan rendszert is, mely időközben összeomlott…) A mai naptól kezdve az EDMODO digitális osztálytermet fogjuk használni egy keretrendszerként (ezen kívül a kollegák a rendszerben megvalósuló kommunikáció alapján kiegészíthetik a kapcsolattartást más platformokon is).
Az Edmodo (www.edmodo.com) egy biztonságos, oktatásra szakosodott szociális hálózat, egyfajta virtuális osztályterem, amit tanárok, diákok és szülők is használhatnak.
Szerkezete hasonlít a Facebook-hoz. A nagy különbség abban van, hogy csak csoporton belül kommunikálhatnak, külső zavaró hatások – reklámok, zaklatók- nem nehezítik a munkát.  
A tanárok csoportokat (osztályokat) és alcsoportokat hozhatnak létre, tananyagot, házi feladatokat, segédanyagokat, felmérőket küldhetnek a diákoknak, osztályozhatják a diákok tevékenységét.  Az Edmodo-t használva a tanárok egymással is tarthatják a kapcsolatot, ötleteket, módszereket, szemléltető eszközöket cserélhetnek egymással, közösségeket hozhatnak létre.  
A csoportokba bejelentkezett diákok az interneten keresztül hozzáférhetnek a tanárok által előkészített segédanyagokhoz, letölthetik házi feladatukat, elküldhetik tanáraiknak, ellenőrizhetik jegyeiket és kapcsolatot tarthatnak úgy a tanárokkal, mint diáktársaikkal is. Minden diáknak egyedi kódja van, ami biztonságossá teszi a hálózat használatát. A szülők láthatják gyerekük jegyeit, a tanár által kijavított felmérőket és kapcsolatba léphetnek a tanárral.
A diák ingyen csatlakozhat a tanár által létrehozott csoportokhoz. Előbb regisztrálnia kell magát (javasoljuk, hogy olyan néven regisztráljanak, hogy a szaktanárok számára könnyen beazonosítható legyen a tanuló személye – pl. Batman nem jár a mi iskolánkba!), majd a „Join” gombbal csatlakozhat egy bizonyos csoporthoz, aminek a kódját ismernie kell. Ezután létrehozhatja a saját profilját. (A belépés után, jobb oldalt, alul megjelenik egy menüsor, ahol nyelvet lehet választani az igényeknek megfelelően.) A diáknak is rendelkezésre áll egy könyvtár, amit „Backpack” gombbal érhet el. Ebbe a könyvtárba szöveget, képeket, videoklipeket menthet le, ezeket pedig megoszthatja a csoporttársaival, vagy tanárjával. A diák üzenőfalán megjelennek a tanár és csoporttársai üzenetei, a tanár által elküldött házi feladatok és a tesztek. Az üzenőfalról elérhető még az könyvtár, ami a „Folder” címszó alatt van. Ebbe a mappába a tanár szövegeket, képeket, videoklipeket, animációkat helyezhet el. Ha a diák a jegyeit akarja megtekinteni, akkor az üzenőfalon levő „Progress” gombot kell megnyomnia: itt minden jegye meg fog jelenni, sőt látni fogja jegyeinek időbeli változását és átlagát is.  A „Planner” gomb egy naptárat nyit meg, ahol a diák láthatja a már megtörtént és az elkövetkezendő események dátumát. A házi feladatokat és teszteket –megoldásuk után- a „Submit” gombbal küldi el a tanárnak. A legújabb változatban a diák véleményt mondhat a házi feladatokról és tesztekről, ezeket a véleményeket a rendszer összegezi, így a tanár állandóan figyelemmel kísérheti a diákok hozzáállását a tantárgyához. (Természetesen a nyelvváltás után az adott gombok magyarul, horvátul jelennek meg.)
 
Az osztályfőnökök az eddig használt csatornákon hamarosan kiküldik az alsósok osztálykódjait, a felső tagozat és gimnázium tanulói az óratervnek megfelelő tantárgyakat tanító kollegák virtuális tantermeihez kapnak hozzáférést. Az egyszeri regisztráció után a kódok alkalmazásával „áll fel” a „virtuális iskola”, ahol a tanuló választja ki, hogy „melyik órára megy be”.
 
A keretrendszerben a tanítók és szaktanárok a tanulók óratervi óráinak megfelelő mennyiségű tananyagot tesznek közzé illetve kérik a gyakorló és ellenőrző feladatok megoldását.
A szülőknek is lehetőségük van – amennyiben igénylik – hozzáférést kérni a rendszerhez a tanulói regisztrációs felületről.
 
Kedves Szülők!
 
A tantermen kívüli digitális oktatás teljes értékű oktatásnak számít, kérjük, hogy gyermekeik, tanulóink egészsége megőrzése érdekében tartsák Őket otthon és 08 és 16 óra között (az értelemszerű szünetek beiktatásával) az előmenetelükkel kapcsolatos tevékenységet folytassanak!
A korábbi intézkedéseket a fentiekkel kiegészítve, módosítva továbbra is, határozatlan időre tartjuk fenn!
 
Gyermekeink és mindannyiunk érdekében megértésüket tisztelettel köszönjük!
 
Intézményvezetés
 
Pécs, 2020. 03. 17.
Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz