Balatoni tábor - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Információk > Hírtár > 2014/2015

Balatoni tábor

Ahogy eddig minden évben, idén is megrendezésre került  az iskolai tábor diákjaink részére, a nyári szünidőben.  Ez évi szép emlékeiről Blazsetin Danijel 11. Osztályos tanuló számolt be.

Ebben az évben is a Miroslav Krleza Horvát Iskola általános iskolás tanulóinak részére megrendezésre került a horvát tábor augusztus 19-25 között. Reggel 8 órakkor érkezett az autóbusz az iskolánk elé. Pécsről 4o tanuló indult a táborba. Kisérőtanáraink: Gyöngyösné Dudás Mária, aki egyben a tábor vezetője is volt, Kollár Ákos, Surányi Gábor és Sztanics Lidija. Az ő munkájukat a gimnázium 6 fiatal diákja segítette ( Attila, Márk, Bence, Danijel, Nikola, Marko), akik ezzel teljesítették a közösségi szolgálatot.
Megérkezve Balatonfenyves-Alsóra megkezdődőtt, a szokásos, a szobákért ésszobatársakért folytatott „harc” Délután megérkeztek az eszéki diákok, negyvenen,  három tanáruk kiséretében, akiket türelmetlenül és izgatottan vártunk. Az első rokonszenvek már kialakultak, amikor az eszékiek kiszálltak a buszból, de az igazi barátkozás este kezdődött a csapatok egymás közti versenyében. A tanulók négy csoporba voltak felosztva, amelyek egymás között versenyeztek. Mindegyik csapatnak volt saját neve és zászlója: Szúnyogok, Tigrisek, Balaton, Balatoni nyár.
A nap folyamán a gyerekeknek lehetőségük volt különböző sportok űzésére a focitól a hullapozásig. A gyerekek társasjátékokban is összemérhették tudásukat, mint az amőba és hasonlók. A rossz idő ellenére a tanulók nagy rész minden nap fürdött a Balatonban. A vacsora után különböző versenyek, játékok voltak majd ezt követően az ifik átrendezték az ebédlőt és kezdődött a diszkó.
A hét közepén Balatonboglárra kirándultunk. Vonattal mentünk ebéd után. Ott a tábor résztvevőinek volt szabadideje és kipróbálhatták a bobozást is. A kirándulást mind a tanárok, mind a diákok élvezték. Többször is lehetőség nyílt ki kirándulást tenni Balatonfenyves központjába. Az utat gyalogosan tettük meg, hogy óvjuk az egészségünket. Az egészségünk megőrzéséről gondoskodott néhány tanuló is, akik a reggeli bemelegítő tornát tartották.
A hét gyorsan eltelt, új barátságok és szerelmek születtek. A búcsúzást sokan megkönnyezték, de voltak, akik vidáman vettek búcsút egymástól és mindannyiunk számára emlék marad a tanulással és ismerkedéssel eltöltött hét.  A búcsú után iskolánk tanulói is összekészültek és 2o14. Augusztus 25-én este 8 órakkor a busz ismét az iskolánk elé parkolt.

Az „majdnem tanárok” (ifik) és a tábor minden résztvevője nevében köszönetet mondunk minden tanárnak a hét során nyújtott segítségért és gondoskodásért , különösen nagy köszönetet érdemel a tábor vezetője Gyöngyösné Dudás Mária. Az idei balatoni tábor is felejthetetlen volt. Remélem jövőre is találkozunk.Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz