Ballagás 2017 - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Információk > Hírtár > 2016/2017

Ballagás 2017

2017.05.02.

Iskolánk hagyományossá vált ballagási ünnepségére 2017. 04. 28-én került sor, melyen igazgatónk, Győrvári Gábor a következő szavakkal búcsúzott végzős diákjainktól...

"Elgondolkodva azon, mit adhatok én ehhez, eszembe jutott arcotok, amikor először léptetek az iskolába. Kicsit ijedtek voltatok, de mindenképpen kíváncsiak. Biztos vagyok benne, hogy ez a kíváncsiság még mindig bennetek van és segíteni fog, hogy élethosszig tartó tanulásotok megvalósulhasson, ami nélkül az utóbbi időben nem várhat megnyugtató és biztos jövő. A kíváncsiság hajt bennünket az újabb megismerésében, eljutni u felfedezetlen határokig, elérni azt, amit pillanatnyilag csak az álmainkban hordozunk. Az említett szeretet fogja segíteni emberi kapcsolataitokat, amelyek szükségesek az együttműködéshez. A különféle technológiák fejlettsége és állapota ma már szinte lehetetlenné teszi az egyéni eredményeket és ezek fejlesztését. Az együttműködés, a kooperáció a módszer, amellyel újabb felfedezésekhez, találmányokhoz jutunk, amely munkaformák bírnak majd a legnagyobb jelentőséggel az elkövetkezendő néhány évtizedben. A ti közösségetek, vagy egyes részei, jól működtek ennek szellemében, ezért ne feledkezzetek meg egymásról, amikor szakmai partnerekre lesz szükségetek egyes projektjeitekben.
 
A projektekben, amiket a tisztelendő úr szerint kitartóan kell végezni,, amihez én csak annyit teszek hozzá, hogy tisztességesen és körültekintően. Legyen időtök a körülmények elemzésére és megfelelő, konszenzusos döntések meghozatalára, amelyek nem okoznak kárt senkinek sem.
Ha olyanokká váltok: intelligens, szeretettel telt, kitartó, kíváncsi, együttműködő és tisztességes, a Ti itteni családotok boldog lesz, mert elérhette céljait, hogy az életre készítsen Benneteket, az érettségre, amit ezek után már csak puszta formaság megerősíteni az érettségi vizsgák alkalmával.
Sok évvel ezelőtt egyik végzős diákunk nagy lelkesedéssel mondta, hogy azon a napon senki nem vett át olyan értékes érettségi bizonyítványt, mint az övé. Egy bizonyítványt, amely nem is volt olyan jó, voltak abban kettesek is, de számára mindaz volt, amit el tudott érni, amiért dolgozott, amibe erőt fektetett, amennyit csak lehetett és elfogadta a segítséget, akkor, mikor helyzete kilátástalan volt. Soha nem felejtem el szavait, ahogy megköszönte a segítséget, mert nem engedtük, hogy e nélkül maradjon, hogy az életében jelentkező átmeneti nehézségek miatt megszakítsa tanulmányait.
Mindegyikőtöknek megvannak a maga történetei, amelynek mi is részesei vagyunk, amiért csak hiszem, hogy sikeres segítséget nyújtottunk ahhoz, hogy Ti is megkaphassátok azokat a bizonyítványaitokat, amelyek számotokra a legfontosabbak lesznek. Ha pedig az igyekezet nem volt elegendő, vagy kisebb zavarok keletkeztek, emlékezzetek a kitartásra és még saját magatoknak is bizonyítsátok be, hogy szakterületeteken Ti vagytok a legjobbak..."

 
A fényképeket Kollár Ákos készítette

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz