Horvát nyelv hete - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Információk > Hírtár > 2014/2015

Horvát nyelv hete


Március 16-a és 20-a között került megrendezésre a Horvát nyelv hete tradicionális programsorozat, melyet hétfőn a péterfai  néptáncegyüttes  nyitott meg;  tagjai közel kétórás programmal igazi dalmát hangulatot teremtettek. Lehetőségünk volt megismerni a népviseletüket, zenéjüket, sokszínű táncaikat, tradicionális receptjeiket és előre elkészített specialitásukat: a studljicét”. A programot összálította: Kohut Gabi tanárnő.
Kedden bemutatásra került a nyolcadikosok projektje: „Iskolánk története” címmel. Munkájuk során iskolánk történelmét kutatták, és dokumentumfilmet készítettek intézményünk egykori tanáraival és igazgatónőjével. A filmvetítés után Gugan Ivan a Horvát országos önkormányzat elnöke volt a vendég, aki szintén iskolánk tanulója volt; vele beszélgetett Jedud Ana Rea.
Szerdán immár hagyományosan megrendezésre került az iskolai szavalóverseny, melynek győztesei az országos szavalóversenyre is továbbjutottak.
Csütörtökön délután kollégiumunk tanulói Zarac Erika rendezésében színházi darabot mutattak be „Töltött madár” címmel.
Pénteken nyelvi- műveltségi vetélkedővel kezdődött a nap a gimnáziumok és az általános iskola osztályai számára. Majd ezt követően a” Vijenac” eszéki általános iskola tanulói örvendeztettek meg bennünket a horvát irodalom gyöngyszemeivel.
Ahogy minden évben, így az idén is a programsorozat a győztesek kihirdetésével és az ajándékok átadásával zárult.

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz