+36 72 252 657 | 7624 Pécs, Szigeti út 97.

márc. 24, 2022 241times

Horvát nyelv napjai

Idén is megrendezésre került a Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont tradicionális programja a „Horvát nyelv napjai”, mely március 21. és 24. között zajlott.

A tanulóknak minden nap érdekes, tartalomdús programjaik voltak, a szavalóversenyektől a kvízeken keresztül a táncházig. E tradicionális program tartalmazza egy horvát kissebségi népcsoport bemutatását. Ebben az évben a „Bunyevácok” kerültek bemutatásra. Első nap az ünnepélyes megnyitó után az álltalános iskola tanulóinak műhelyfoglalkozásuk volt Đurđica Gatjal írónővel Pozsegából, míg a gimnazisták a Horvát színházban a „Bog masakra” című előadást nézhették meg. Második nap vendégeink voltak a Horvát Álltalános Iskola és Gimnázium (HOŠIG) tanulói, tanárai Budapestről. Tanulóik egy gyönyörű műsort mutattak be, egyfajta „időutazást ” a múltbéli Horvátok történelméből, irodalmából, nyelvből és kultúrájukból. Harmadik nap az iskolai szavalóversennyel folytatódott, ill. kvízekkel. A gyönyörű versek, szavalatok, nehézségeket okoztak a zsűri döntéseiben. Utolsó nap 24. – én volt a „Horvát nyelv napok” záróünnepsége. Ekkor került sor a szavalóverseny eredményhirdetéseire és a „bunyevácok” (népcsoport) bemutatására, melyet verseken, színdarabon, énekeken és táncokon keresztül idézték elő tanulóink.

Nagy KÖSZÖNET illeti az összes tanulóinknak, akik részt vettek a műsorban, odaadó munkájukkal, gyakorlássukkal, elszántságukkal hozzájárultak az iskola tradicionális programjának megvalósításához. Nem utolsó sorban KÖSZÖNJÜK tanáraiknak a felkészítést.

KÖSZÖNJÜK!

 

Last modified on péntek, 25 március 2022 13:06

Related items

Szüreti projektnap márc. 24, 2022
Érettségi kirándulás márc. 24, 2022
Szecskavató 2022 márc. 24, 2022
Óvodai ballagás márc. 24, 2022
Az olal tetejére
JSN Educare is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework