+36 72 252 657 | 7624 Pécs, Szigeti út 97.

márc. 12, 2023 219times

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte iskolánk

"... A mai iskola (és nem csak a miénk) nagy változásokon megy keresztül. Van azonban két állandó szereplője, két résztvevője: a tanár és a diák.

És nem változik a célja sem: a társadalom számára hasznos, pozitív gondolkodású emberek nevelése, akik tanulmányaik elvégzése után önállóan eligazodnak a társadalom állandó változásaiban. Ennek ismeretében felmerül a kérdés, hogy milyen a mi iskolánk? Hiszem és tudom, hogy iskolánk mindig is értékes, nyitott iskola volt és maradt: gazdag tartalommal, sokszínűséggel, az új iránti fogékonysággal, igényes, komoly követelményrendszerrel és adottságokkal, egy pillanatra sem feledkezve meg legfontosabb küldetéséről: őseink gazdag horvát örökségének a kutatásáról, gyűjtéséről és megőrzéséről..."

részlet Dr. Mándityné Zsifkovics Ágnes igazgatónőnk ünnepi beszédéből

A pécsi Horvát Iskola évfordulójának megünneplését és 70 éves évkönyvének kiadását a Horvát Köztársaság Határon Túli Horvátok Központi Hivatala, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Baranya Megyei Horvát Önkormányzat, a Magyarországi Horvát Oktatásért Alapítvány, Baćin, Birján, Harkány, Kátoly, Lanycsók, Felsőszentmárton, Mohács, Novo Selo, Szalánta, Szentlőrinc, Siklós települések Horvát Önkormányzatai, a "Croatica" kiadó valamint a"Josip Gujaš Džuretin" Horvát Kulturális és Sportközpont finanszírozta.

Last modified on szerda, 26 július 2023 12:53

Related items

Felvételi rangsor márc. 12, 2023
Zágráb márc. 12, 2023
Filmek éjszakája márc. 12, 2023
Az olal tetejére
JSN Educare is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework