+36 72 252 657 | 7624 Pécs, Szigeti út 97.

nov. 08, 2021 57times

Tanulmányi kirándulás

2021.11.02-én kezdetét vette a 4 napos Maturalac (végzős) kirándulás. 

Első napunkat Đakovo városában töltöttük, ahol a messzi országokban híres, fenséges Lipicai lovakat tekinthettük meg. A lovakat bátran simogathattuk, fotózkodhattunk velük és a merészebbeknek volt szerencséjük megetetni őket.

Második napunk reggelèt a Katedrális gyönyörű épületében töltöttük, elvesztünk a freskók szépségében, a kripták régiségében. Az idegenvezetőnk segítségével rengeteg érdekességet tudhattunk meg a régmúlt katolikus hitről.

Harmadik nap reggelén ellátogattunk a kisváros egyik gimnáziumába, ahol az igazgató úr tárt karokkal és hatalmas lelkesedéssel fogadott bennünket. Egy rövidke tájékoztatót és egy hosszú idegenvezetést is kaptunk ő tőle. Áhítattal figyeltük és hallgattuk a horvátok iskolai rendszerét, az iskola programjait, a páratlan új tantermi kiegészítőket. Napunk hátralévő részét Osijek városában töltöttük.

Utolsó napunkat Horvátországban Vukovarral pecsételtük meg. Rengeteget tanultunk a délszláv háborúról és az ott elesett/megszállt városról. Katonai idegenvezetőnk igyekezett képekkel, akkori fegyverekkel, ruhákkal illusztrálni a háború történéseit. (Egy rendkívüli múzeum kiváló működését láthattuk.) És ha ez nem volna elég izgalmas, még további 2 megemlékező múzeumba is elkísért bennünket. A megannyi tudásunkkal és felülmúlhatatlan élményekkel gazdagodva, péntek délután elindultunk hazafelé a kiváló osztálykirándulásunkról.

Last modified on szombat, 13 november 2021 09:53

Related items

Balaton 2021 nov. 08, 2021
More in this category: « Szalagavató Könyvek ajándékba »
JSN Educare is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework