Óvodai torta - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Óvoda

Óvodi torta

Tisztelt Szülök!

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy az óvodai intézményünkbe a gyermekek születésnapjára behozott tortát ezentúl a szülők ne a csoportszobában, hanem a konyhában adják le a számlával, illetve blokkal együtt.
Kérnénk azt is, aki az ételallergiás gyermekek  részére  bármilyen  készítményt   hoz, biztosítson hozzá a gyártó által igazolt allergiamentes igazolást.
Erre most azért van szükség, mert sajnos néhány szülő még mindig saját készítésű tortával "próbálkozik". Az érvényes jogszabályok betartása és betartatása számomra és az intézmény vezetőinek számára is fontos. Az óvodai házirend kitér arra, hogy csak és kizárólag cukrászatból vásárolt és blokkal igazolt tortát fogadhatunk el, csak így tudjuk felügyelni és biztosítani a gyermekek étkeztetésének élelmiszerbiztonságát.
Fontos lenne megértetni a szülőknek, hogy amennyiben a behozott édesség - lekvár, méz, sütemény, torta stb. - nem megfelelő minőségű, az komoly közegészségügyi problémát okozhat a gyermekeiknek és az intézménynek egyaránt! Ennek igen komoly anyagi vonzata is lehet az intézményre és természetesen az ételt behozó szülőkre nézve is.

Pécs, 2021. február 26.

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz