Rólunk írják - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Közel három ezer gyerek tanul horvátul Magyarországon
2018.03.08.

Hrvati u Mađarskoj jedna su od najbolje organiziranih hrvatskih nacionalnih zajednica u svijetu. Hrvati su ovdje autohtona nacionalna manjina, ovdje su, na istom prostoru, kako to Podravci s mađarske strane granice vole reći, od stoljeća sedmog - vrijedi podsjetiti na riječi hrvatske generalne konzulice u Pečuhu Vesne Haluga koje smo prenijeli u intervjuu prošloga tjedna objavljenom u Glasu Slavonije.

Szombathelyi TV
2017.10.26.


Szombathelyi TV
2017.10.26.

2017. szeptember 27-én megkeresett minket a Szombathelyi Televízió. A helyi Híradóba készítettek egy rövidke felvételt, melyben bemutatták az iskolánkban folyó kétnyelvű képzést. Megnéztek egy horvát és egy magyar órát. Céljuk: iskolánk rövid bemutatása volt.


Több mint 400 tanulója van a pécsi Horvát Iskolaközpontnak


A pécsi Horvát Iskola 1952-ben nyitotta meg kapuit. Először még csak kevés tanulóval, a Papnövelde utcában működött. Később kollégiummal bővült, majd 1983-ban gimnáziummal, és 2000-ben a Horvát Óvoda is részévé vált. Így alakult ki a Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon, amelynek falai között ma több mint négyszázan tanulnak.

Bővebben...

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz