Zenei világnap - A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont hivatalos honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Információk > Hírtár > 2019/2020

Zenei világnap

2019.10.14.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”
Kodály Zoltán
1975-ben az UNESCO október 1-jét Yehudi Menuhin kezdeményezésére a zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint „Meg kell becsülnünk a csöndet, az ezerarcú muzsikát megismernünk azért fontos, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat”.
Iskolánk is aktívan vette ki részét abból a munkából, melyet Halmi Edit, a Koch Valéria Iskolaközpont kórusának vezetője kezdeményezett és koordinált a Zene világnapja alkalmából!
Örökségünk címet kapta a műsor, melyet három iskola karöltve adott elő mindhárom intézményben, mondhatom átütő sikerrel! A Koch Valéria Iskolaközpont, a Gandhi gimnázium és iskolánk a Miroslav Kleža horvát Iskolaközpont saját kultúrájából adott rövid ízelítőt, amit egységbe kovácsoltunk és a gyerekek örömére adtuk elő. Nagyon látványos és élvezetes volt, ahogy a három különböző kultúra találkozott, s egymás mellet teljes harmóniában egy egységet alkotott. A műsor zárása ként, a közönséggel karöltve egy hatalmas kórust alkotva négy nyelven énekeltük el a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt, majd táncházzal zártuk rendezvényünket!
Kovács Gergely

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz