+36 72 252 657 | 7624 Pécs, Szigeti út 97.

márc. 16, 2024 120times

Horvát Nyelvi Napok 2024

Idén is megrendezésre került a Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont tradicionális programja a „Horvát nyelv napjai”, mely március 11. és 14. között zajlott.

A program különösen gazdagra sikerült: szavalóverseny az általános iskolában és a gimnáziumban, fazekas-kézműves bemutató (Asztalos Dániel), rajzpályázati díjátadó (Croatiada 2024), Ki mit tud?, színházi előadás (Podstolar i vrag), konyhai praktikák (vendégeink voltak a djakovói iskola tanulói), irodalmi délután (Gyurity István), díjátadó, általános iskolánk fennállásának 40 évfordulója, iskolánk Himnuszának ősbemutatója (Željko Krušlin Kruška).

Nagy KÖSZÖNET az összes tanulóinknak, akik részt vettek a műsorban, odaadó munkájukkal, gyakorlássukkal, elszántságukkal hozzájárultak az iskola tradicionális programjának megvalósításához. Nem utolsó sorban KÖSZÖNJÜK tanáraiknak a felkészítést. KÖSZÖNJÜK!

"Gimnáziumunk 40 éves történetében minden diák, tanár, alkalmazott és szülő kitörölhetetlen nyomot hagyott, közülük különösen kiemelkednek elődeim, Ruzsin Milán, Gugán Iván és Győrvári Gábor igazgató urak. Ez az évforduló nemcsak egy jó alkalom a múlt megünneplésére, hanem egy még erősebb jövő építésére is ösztönöz. Az új nemzedékek terjesszék tovább a tudást, a tanulás és a horvát nyelvünk iránti szeretetet, őrizzék büszkén közös történelmünket, és fogadják mindazt, amit a jövő hoz nekik. Szívből gratulálok ehhez a szép jubileumunkhoz és kívánom, hogy minél több legyen belőlük!"

részlet Dr. Mándityné Zsifkovics Ágnes, igazgatónő ünnepi beszédéből

Last modified on hétfő, 18 március 2024 08:14

Related items

Farsang márc. 16, 2024
Gimnáziumi ballagás márc. 16, 2024
More in this category: « Farsang Felvételi rangsor »
Az olal tetejére
JSN Educare is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework